Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Στα μουλωχτά...

Και μιας και γινεται πολυς λογος τελευταια για το αν ειναι ετοιμη η κοινωνια μας να δεχθει τον γαμο των ομοφυλοφιλων και την υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλα ζευγαρια θυμηθηκα ενα περιστατικο που δειχνει αναγλυφα ποσο υποκριτικη ειναι η κοινωνια μας που φτιαχνεται στα κρυφα και ξενερωνει στα φανερα.
Πριν απο πολλα χρονια, στις αρχες της δεκαετιας του '80, την ωρα που εμπαινα σ ενα gay bar στην Θεσσαλονικη, δυο κυριες κοντοσταθηκαν απ εξω και ακολουθησε ο εξης διαλογος (εσκυψα να δεσω το δεμενο μου κορδονι στο παπουτσι για να μη χασω ουτε λεξη)
Η μια -Να καλε, αυτο ειναι που σου λεγα.
Η αλλη -Ελα Χριστε και Παναγια.
Η μια -Σε λιγο θα βγαζουν τα ματια τους μπροστα μας και θα τους χειροκροτουμε κιολας.
Η αλλη -Λες κι ειναι χαζος ο Καραμανλης που κανει ο τι κανει και δεν τον παιρνει χαμπαρι κανεις (Αυτη πως τον πηρε χαμπαρι ειναι αποριας αξιον)
Το βασικο που ενοχλει στο συμφωνο συμβιωσης, στον γαμο κλπ ειναι ακριβως αυτο. Οτι για πρωτη φορα στα χρονικα αυτου του τοπου, κατι που γινεται στα κρυφα και ειναι λιγο πολυ αποδεκτο απ ολους, νομιμοποιειται και μπορει πλεον να γινεται στα φανερα. Η Ελλαδα ειναι παραδεισος για τους gay ολου του κοσμου οταν κανουν ο τι κανουν, κρυφα και κολαση οταν διανοηθουν να το κανουν στα φανερα. Η εκκλησια της Ελλαδος ειναι γεματη κρυφο-gay που απολαμβανουν ανενοχλητοι το "κουσουρι" τους. Οσο ειναι "κουσουρι" δεν ενοχλειται κανεις, αλιμονο ομως αν παψει να ειναι, χανει την καυλα του το πραμα, γινεται ξενερωτικο. Και ξερουμε ολοι ποσο κινητηριος δυναμη ειναι η καυλα στη ζωη του ανθρωπου. Γι αυτο και οι μεγαλυτεροι εχθροι των gay ειναι οι κρυφο-gay.
"Κανε ο τι κανεις αλλα να μη σε παιρνει χαμπαρι κανεις. Εχεις το "κουσουρι"; παντρεψου και κανε ενα παιδι, και μετα κανε ο τι θες με οποιον θες, μαγκια σου". Αυτο μπορει να το πει ενας παπας σ εναν πιστο. Αυτο μπορει να το πει ακομα κι ενας πατερας στον γιο του. (κατι ξερει για να το λεει) Αυτος ειναι ο κανονας σ αυτον τον τοπο.
Οι Ελληνες δεν ειναι ομοφοβικοι το ξερουμε καλα ολοι αυτο, ολος ο πλανητης το γνωριζει πολυ καλα, το διαπιστωνουμε καθημερινα. Τους αρεσει ομως να το κανουν στα κρυφα, χαλιουνται, ξενερωνουν οταν το κανουν στα φανερα. (ισχυει οχι μονο για τις σεξουαλικες προτιμησεις).
Ειμαστε ενα εθνος που επιβιωσε στα μουλωχτα επι αιωνες.
Δεν θελουμε το φως.
Θελουμε το σκοταδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...