Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μερικα προσωπικα μου αξιωματα... περι τεχνης.

Κανεις δεν πρεπει να λεει σε κανεναν τι θα του αρεσει και τι οχι, και ειδικα οι ειδικοι. Οταν ενας ειδικος λεει οτι κατι ειναι καλο, αμεσως πρεπει να σκεφτομαστε οτι μπορει και να μην ειναι κακο.
Ολοι οι ανθρωποι απο τον πιο αγραμματο λουμπεν μεχρι τον πιο μορφωμενο ευγενη μπορουν να εχουν γνωμη για ολους και για ολα και να την εκφραζουν και ολοι μπορει να εχουν γνωμη για την γνωμη τους και να τους κραζουν η να τους επαινουν.
Οποιαδηποτε απαγορευση παρουσιασης καλλιτεχνικου εργου με βια η χωρις συνιστα φασιστικη πραξη. Μονο αν σε πιανει ο αλλος απ τ αυτι και σε αναγκαζει να πας να δεις κατι επιτρεπεται η βια απ την πλευρα σου ως αντιδραση στην βια του αλλου. Αν ο αλλος δεν σε αναγκαζει, σημαινει πως εισαι ελευθερος να πας η να μη πας να δεις το εργο του κι εκει τελειωνει το ζητημα.
Δεν υπαρχουν υβριστικα εργα τεχνης. Ο καθε καλλιτεχνης ειναι ελευθερος να κανει ο τι ΜΑ Ο ΤΙ θελει. Οποιος νομιζει οτι θα προσβληθει απο κατι ας μη παει να το δει. ΤΕΛΟΣ.
Κανεις δεν μπορει να μας πει τι ειναι και τι δεν ειναι τεχνη. Τεχνη ειναι ο τι γουσταρουμε να θεωρουμε οτι ειναι τεχνη και τεχνη δεν ειναι αυτο που ο καθενας απο μας δεν θελει να θεωρει οτι ειναι τεχνη.
Τοσο απλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...