Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

23 ΑυγούστουΗμέρα Μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμου.


Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μας τους πρώην κομμουνιστές να τα βάζουμε αυτά μαζί στο ίδιο σακκί; Πάρα πολύ δύσκολο... όσο δύσκολο είναι για κάποιους από εσάς που ξέρετε ότι έχω απόλυτο δίκιο αλλά από κόμπλεξ ή πλύση εγκεφάλου δεν τολμάτε να πατήσετε λάικ.
Κι όμως η πικρή αλήθεια είναι αυτή ας την δούμε επιτέλους κατάματα χωρίς φόβο και πάθος: Σταλινισμός, Ναζισμός, Κομμουνισμός, Φασισμός, Χιτλερισμός είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς χωρίς την παραμικρή διαφορά.
Στην Ελλάδα δυστυχώς ζούμε με ψευδαισθήσεις. Τα περισσότερα μέλη της σημερινής μας κυβέρνησης προεξέχοντος του πρωθυπουργού δηλώνουν ανερυθρίαστα κομμουνιστές και κερδίζουν έτσι ψήφους. Στην πράξη βέβαια βλέπουμε ότι μόνο ως κομμουνιστές δεν φέρονται (και ευτυχώς) αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στην χώρα που ο τι δηλώσεις είσαι. Υποστηρίζουν χωρίς αιδώ καθεστώτα όπως αυτό της Κούβας και της Βενεζουέλας και πάλι ανεβάζουν τα ποσοστά τους.
Πώς γίνεται αυτό; Πώς γίνεται να υποστηρίζεις εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα (Κάστρο, Μαδούρο, Τσάβες, Γκεβάρα - ο πρωθυπουργός ονόμασε τον γιο του Ερνέστο) και να ανεβάζεις τα ποσοστά σου;
Να πως γίνεται.
Οι Έλληνες είναι απόγονοι σκλάβων ή μάλλον έτσι τους έχουν μάθει να πιστεύουν. Ως απόγονοι σκλάβων είναι εξοικειωμένοι με την ανελευθερία, την καταπίεση και τον πόνο. Γι αυτό έχουν υπέροχες τραγωδίες, υπέροχα μοιρολόγια και υπέροχους πένθιμους χορούς (ζειμπέκικο κλπ) όλη τους η ζωή είναι ένας νταλγκάς κι ένας σεβντάς. Όλοι τους ζηλεύουν, όλοι τους επιβουλεύονται, όλοι τους τα παίρνουν όλα και δεν τους αφήνουν τίποτα. "Δώσε πόνο" λένε. Γελάνε και λένε "σε καλό να μας βγει" διότι δεν πρέπει να ξεχνούν πως δεν έχουν δικαίωμα στη χαρά αλλά στον πόνο. Η ελευθερία που προσφέρει η δημοκρατία δεν ταιριάζει στους Έλληνες, δεν ξέρουν τι να την κάνουν γι αυτό την κάνουν ασυδοσία, γι αυτό καίνε και καταστρέφουν ιδιωτική και δημόσια περιουσία και λένε "δημοκρατία έχουμε". Οι μισοί Έλληνες λένε "Έναν Παπαδόπουλο θέλουμε" κι οι άλλοι μισοί είναι ΚΚΕ.
Μα δε βγαίνουν τα νούμερα.
Φυσικά δεν βγαίνουν τα νούμερα αν σκεφτείς πως ΚΚΕ και ΧΑ μαζί παίρνουν 15% αλλά αν σκεφτείς ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΠΑΣΟΚΟΙ από την μια δηλώνουν αριστεροί και κατά βάθος κομμουνιστές κι αν σκεφτείς την επάρατο δεξιά από την άλλη και τον λαό που δνε ξεχνά τι σημαίνει, τα ποσοστά βγαίνουν μια χαρά. Εξ ου και το μένος και των δύο, αριστερών και δεξιών, στο φιλελεύθερο κέντρο που στην Ελλάδα παίζει ανάμεσα στο 1,5-2%. Κι όμως, ρωτήστε έναν ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ποιούς μισείς περισσότερο τους φιλελεύθερους ή τους ΧΑυγίτες και χωρίς ντροπή θα σου πει τους φιλελεύθερους. Διότι φοβάται την ελευθερία, φοβάται την Δημοκρατία, γι αυτό υποστηρίζει Μαδούρο.
Αυτή η απλοϊκή ανάλυση πιστεύω ότι χτυπάει τη ρίζα του κακού γι αυτό σήμερα, ημέρα μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού νιώθω την ανάγκη να φωνάξω περισσότερο από ποτέ
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...