Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μάθημα Θρησκευτικών

Με αφορμη το δικαιωμα στην απαλλαγη απο το μαθημα των θρησκευτικων θυμηθηκα δυο αδελφακια που ειχαμε στο δημοτικο που ηταν μαρτυρες του Ιεχωβα και το τι τραβηξαν εκεινα τα παιδακια απο μας αλλα κυριως απο τους δασκαλους μας.
Θυμηθηκα επισης τον καθηγητη μας των θρησκευτικων στην β' λυκειου που σε ενα μαθημα ειρωνευτηκε τους μουσουλμανους και το ραμαζανι λεγοντας μας οτι δεν τρωνε ολη μερα αλλα απο τη δυση μεχρι την ανατολη του ηλιου τρωνε τον αγλεορα. Και ποσο ακριβα πληρωσα μετα το οτι σηκωσα δειλα το χερι μου αναμεσα στα χαχανα των συμμαθητων μου και ειπα "Με συγχωρειτε αλλα αυτην την στιγμη σε καποια β' λυκειου σε μαθημα θρησκευτικων σε μια μουσουλμανικη χωρα ενας καθητης γελαει με τους μαθητες του κοροιδευτικα σε βαρος των χριστιανων που τρωνε το σωμα και πινουν το αιμα του θεου τους. Νομιζω πως δεν ειναι σωστο να γελαμε ουτε εμεις μ αυτους ουτε αυτοι μ εμας".
Ελπιζω να καταργηθει το τρομερο αυτο μαθημα απο τα σχολεια το συντομοτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...