Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτη προτεραιότητα

Τυπική χαρακτηριστικη εικονα ελληνικης πολης... στο ιδιο οικοδομικο τετραγωνο ενα γιαπι (το συγκεκριμενο χασκει εδω και 5 χρονια) ενα νεοκλασικο, ενα αδειο οικοπεδο-σκουπιδοτοπος, ενα τριωροφο, ενα μισογκρεμισμενο, ενα 6ωροφο κλπ....αυτη ειναι η εικονα της ομορφοτερης και προσφατως και πλουσιωτερης χωρας στον κοσμο. Αυτην την εικονα βλεπει ο επισκεπτης της χωρας και φριττει την οποια δεν βλεπουν οι κατοικοι της οι οποιοι βλεπουν μονο ακρογιαλιες, δειλινα και βουνά. Αυτη ειναι η εικονα ολων των πολεων των χωρων της μεσης ανατολης. Ετσι ειναι η Βηρυττος, το Καϊρο, η Δαμασκος κοκ Όλες οι εισοδοι των ελληνικων πολεων, ειτε φτανεις με τραινο, ειτε με αυτοκινητο ειναι ενα βομβαρδισμενο τοπιο... και κανεις δεν το βλεπει, και κανεις δεν ενοχλειται... ισα ισα που μπορει να δεις και πανό που να γραφει "Καλως ηρθατε στην ομορφη Θηβα"
Και εστω, οι εγκληματιες πολιτικοι των περασμενων δεκαετιων συνεπικουρουμενοι απο τους καφρους ιθαγενεις κατεστρεψαν την χωρα. ΟΚ το δεχομαι, αλλες εποχες, αλλες αναγκες... σημερα; πως ειναι δυνατον να συνεχιζεται η καταστροφη; πως ειναι δυνατον να μην υπαρχει ουτε ενα κομμα (οχι μονον απ αυτα που ειναι μεσα στην βουλη ακομα κι απ αυτα που ειναι εκτος και που φιλοδοξουν καποια στιγμη να μπουν) που να μην εχει σε πρωτη προτεραιοτητα μια νομοθεσια που να λεει το εξης απλο:
Απο δω και περα χτιζουμε με κανονες (να εναρμονιστει δηλαδη με τις νομοθεσιες ολων των χωρων της δυσης που εχουμε δει πως χτιζουν... η Τουρκια το κανει εδω και μερικα χρονια με θεαματικα αποτελεσματα) και διορθωνουμε τα λαθη που εγιναν σε ο τι εχει χτιστει μεχρι τωρα (διορθωνουμε μπορει κυριως να σημαινει γκρεμιζουμε)
Υπαρχει συλλογος αρχιτεκτονων; και δεν εχουν κρεμασει μαυρες σημαιες στα μπαλκονια τους; ντροπη τους! Î— εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...