Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Δεν ειναι σαβουαρ βιβρ...

... μακρια απο μενα τετοιες αηδιες, ειναι καλοί τρόποι που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη, είναι ενας φυσικος τροπος συμπεριφορας, καθολου επιτηδευμενος, που μας κάνει να συνυπάρχουμε αρμονικά και που τείνει να χαθεί με την χυδαιότητα που κυριαρχεί και εξαπλώνεται σαν πανώλη.
1. Δεν δινουμε ποτε το χερι σ εναν ανωτερο. Στον προεδρο της δημοκρατιας πχ λέμε "καλημερα κυριε προεδρε" πρωτοι εμεις χωρις ν απλωσουμε το χερι κι αν εκεινος μας δωσει το χερι τοτε θα του το σφιξουμε εγκαρδια (οσο κι αν τον τωρινο τον θεωρω τυχάρπαστο αν τυχει ποτε ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΦΙΞΩ ΕΓΚΑΡΔΙΑ, που βιαζεσαι να πεις την εξυπναδα σου κι αρχισες να πληκτρολογεις ηδη - δεν χαιρετώ εγκάρδια τον συγκεκριμένο, το πρόσωπο, τον θεσμό χαιρετώ εγκάρδια)
2. Ποτε δεν μιλανε σε διαφορετικους αριθμους δυο ενηλικες ακομη κι αν ο ενας ειναι ο 80χρονος προεδρος της δημοκρατιας κι ο αλλος ενας 18χρονος μαθητης λυκειου. Μιλανε ειτε στον ενικο ειτε στον πληθυντικο. Αν απο τον πληθυντικο περασουν στον ενικο αυτο θα πρεπει να το προτεινει ο μεγαλυτερος.
3. Σηκωνομαστε παντα να χαιρετησουμε μια κυρια και ποτε εναν κυριο (ειτε ειμαστε κυριες ειτε κυριοι)
4. Δεν συστηνουμε ποτε μια κυρια σ εναν κυριο (παυει αυτοματως να ειναι κυρια) Συστηνουμε παντα τους κυριους στις κυριες.
5. Οταν συνοδευουμε μια κυρια ανοιγουμε την πορτα και στεκομαστε για να περασει οταν η πορτα ανοιγει προς το μερος μας και μετα περναμε εμεις. Οταν η πορτα ανοιγει προς τα εξω περναμε πρωτα εμεις ανοιγουμε και την κραταμε για να περασει και η κυρια.
6. Στις σκαλες τοσο οταν ανεβαινουμε οσο και οταν κατεβαινουμε ειμαστε παντα μπροστα απο τις κυριες και ποτε απο πισω (για ευνοητους λογους).
7. Συστηνουμε παντα τον κατωτερο στον ανωτερο. πχ εναν 20χρονο σ εναν 50χρονο. Μεταξυ ισων λεμε "να σας συστησω απο δω ο Γιαννης απο δω η Σουλα".
8. Τα σπαγγέτι δεν τα τρώμε ποτέ με πηρούνι και κουτάλι εκτός αν είμαστε 8χρονα. Τα τρώεμ μόνο με πηρούνι και τα γυρίζουμε γύρω γύρω χωρις την βοήθεια του κουταλιού. Γι αυτόν τον λόγο δεν τα σπαμε ποτέ, για να μπορούν να γυρίσουν γύρω απ το πηρούνι (Το να τα τρώμε και με κουτάλι είναι σαν να είμαστε ενήλικες και κάνουμε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες).
9. Η ευγενεια ειναι σεξυ.
10. Η αγενεια ειναι βλαχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...