Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Επιχειρηματικό ταλέντο...

Επαινεσα κανα δυο φορες τον Ζουκερμπεργκ για το επιχειρηματικο του δαιμονιο το προιον του οποιου απολαμβανει ολος ο πλανητης σημερα και μερικοι μου την επεσαν του τυπου "σιγα τα ωα, δεν ειναι δα και κανας καλλιτεχνης η επιστημονας για να τον θαυμασω". Οι περισσοτεροι Ελληνες τρεφουν πολυ αρνητικα αισθηματα γι αυτον και καταριουνται τα λεφτα που εχει βγαλει (λες και τα κλεψε απ αυτους) την ωρα που ξημεροβραδιαζονται στο δημιουργημα του, το fb, θεωρωντας αναφαιρετο δικαιωμα τους να το απολαμβανουν τσαμπα επειδη ειναι μαγκες.
Ξεχασα οτι στην Ελλαδα η επιχειρηματικοτητα ειναι ποινικοποιημενη, Η επιτυχια γενικωτερα ειναι ποινικοποιημενη σ αυτην την χωρα που ψοφουν οι αγελαδες των γειτονων μας στα καλυτερα ονειρα μας.
Κι ομως οι αρχαιοι Ελληνες ειχαν ολοκληρο θεο, τον Ερμη, για το εμποριο και τις επιχειρησεις και οσο παραδοξο κι αν ακουγεται εξκολουθουμε να εχουμε τον μεγαλυτερο εμπορικο στολο του κοσμου. Οι Ελληνες αλλωστε διαπρεπουν ως επιχειρηματιες στο εξωτερικο (ολα τα φαγαδικα του Μανχαταν τα ειχαν καποτε Ελληνες, σημερα εχουν τα μισα)
Ενας πετυχημενος επιχειρηματιας αξιζει τον θαυμασμο μας εξ ισου μ εναν πετυχημενο επιστημονα η καλλιτεχνη. Χαρη σ αυτον ζουμε... χαρη σ αυτον τρωμε, πινουμε, ντυνομαστε, ταξιδευουμε, διασκεδαζουμε... χαρη σ αυτον δουλευουμε και δεν ειμαστε ανεργοι.
Το επιχειρηματικο ταλεντο ειναι ενα ζηλευτο ταλεντο. Λυπαμαι πολυ που δεν το χω αλλα αυτο δεν μ εμποδιζει να θαυμαζω αυτους που το χουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...