Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πολίτες μιας σύγχρονης κοινωνίας...

Σε μια υγιη συγχρονη κοινωνια γεννιεται ενα παιδι και οι γονεις του δινουν το ονομα που θελουν την στιγμη της γεννησης του. Αν θελουν να το βαφτισουν χριστιανο, εβραιο η μουσουλμανο αυτο ειναι προσωπικο τους θεμα. Η εκκλησια, το τζαμι η η συναγωγη ειναι ανεπιτρεπτο να εκδιδουν εγγραφα.
Αν αυτο το παιδι μεγαλωνοντας θελει να παντρευτει ο μοναδικος γαμος που θα πρεπει να αναγνωριζει η πολιτεια πρεπει να ειναι ο πολιτικος. Αν θελει να παντρευτει και θρησκευτικα αυτο και παλι ειναι δικο του θεμα. Η εκκλησια, το τζαμι η η συναγωγη ειναι ανεπιτρεπτο να εκδιδουν εγγραφα.
Οταν πεθανει μονο η πολιτικη κηδεια πρεπει να αναγνωριζεται. Αν θελει και θρησκευτικη και παλι ειναι προσωπικο του το θεμα. Η εκκλησια, το τζαμι η η συναγωγη ειναι ανεπιτρεπτο να εκδιδουν εγγραφα.
Αυτο με πειραξε θα μου πεις... εδω θελουμε να καουμε μετα θανατον και θα πρεπει να μας τρεχουν στην Βουλγαρια... και θα χεις και δικιο.
Τι θελω κι ασχολουμαι; ο τοπος ειναι καταραμενος... ας κοιταω τη δουλεια μου καλυτερα... αλλα να, μερικες φορες δεν αντεχω... πιο συχνα παλια, τωρα ολο και πιο σπανια... ελπιζω καποτε... καθολου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...