Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Είναι θέμα αντοχής... 

ψυχικής αντοχής... αν δεν το αντέχει η ψυχή ο τι και να λες, ο τι και να κανεις, όσο και να το καταλαβαίνει το μυαλό και να το αποδέχεται... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ισχύει για όλα τα θέματα... θρησκευτικά, πολιτικά, προσωπικά, κοινωνικά κλπ
Ξέρετε πόσοι ελληναράδες καταλαβαίνουν κατά βάθος ότι είναι δίκαιο και σωστό να λύσουμε τα προβλήματά μας με αμοιβαίες υποχωρήσεις με όλους τους γείτονές μας; οι περισσότεροι... αλλά η ψυχή τους δεν το αντέχει... η ψυχή τυος που έχει ποτιστεί με μίσος δεν αντέχει την ιδέα της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης.
Ξέρετε πόσοι θρησκόληπτοι αντιλαμβάνονται ότι είναι παραμύθια όλα αυτά με τις θρησκείες και το παπαδαριό; και πάλι οι περισσότεροι αλλά το μυαλό σκοντάφτει στην ψυχή και η ψυχή αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πιο δυνατή.
Ξέρετε πόσοι δέχονται με το μυαλό τους μαύρους και τους ομοφυλόφιλους ως ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας; μέχρι να τους φέρει ο γιός τους μια μαύρη για γυναίκα του και να τους αποκαλύψει η κόρη τους ότι είναι λεσβία. Η ψυχή τους επαναστατεί, το μυαλό μια χαρά τα δέχεται όλα.
Η ψυχή αργεί... η ψυχή θέλει υπομονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...