Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

 "Γονεις... αυτη η μαστιγα!" 

Απο που να το πιασεις...
1."Δεν χωριζουμε", λεει, "για τα παιδια". Αντι να παραδεχτει οτι δεν εχουν τ αρχιδια να χωρισουν (ε ναι θελει αρχιδια... κι απ τους δυο) 
Τα παιδια θελουν (με σειρα προτιμησης)
α) οι γονεις τους να ειναι ευτυχισμενοι μαζι
β) οι γονεις τους να ειναι ευτυχισμενοι χωρια
γ) οι γονεις τους να ειναι δυστυχισμενοι μαζι
Συνεχιστε εσεις να μενετε μαζι και να πλακωνεστε ολη μερα και να τα κανετε δυστυχισμενα σα τα μουτρα σας.
2."Εμεις τωρα τερμα", λεει, 'μονο για τα παιδια μας ζουμε. Δε βγαινουμε, δε ξοδευουμε τιποτα για μας... ολα για τα παιδια'.
Δεν υπαρχουν πιο δυστυχισμενα παιδια απο τα παιδια που βλεπουν τους γονεις τους να θυσιαζονται γι αυτα. Τα παιδια θελουν να βλεπουν τους γονεις τους να χουν ζωη και αν ειναι δυνατον μαλιστα να εχουν ΕΝΤΟΝΗ ΖΩΗ.
3. Ειναι προεκταση του προηγουμενου. Δεν εχουν προσωπικη ζωη, ασχολουνται μονο με τα παιδια και τους φορτωνουν ο τι δεν καταφεραν να κανουν εκεινοι στη ζωη τους.
4. "Ο γιος μου ειναι ο καλυτερος μαθητης, η κορη μου μπηκε πρωτη στην νομικη..." και δωστου φροντιστηρια, ιδιαιτερα, προπονησεις, εξτρα μαθηματα... μονο και μονο για να καμαρωνουν τα στρεσαρισμενα βλασταρια τους.
5.Θεωρουν αυτονοητο οτι θα τους γηροκομησουν καποτε ενω κανονικα δε θα πρεπε να επιτρεπει η αξιοπρεπεια και ο εγωισμος τους κατι τετοιο (μηπως τελικα γι αυτο θυσιαζονται;)
Εχω να πω κι αλλα, αλλά φοβαμαι μη συνειδητοποιησουν τι κανουν τοσα χρονια και κανουν καμια τρελα.
Και για να μη με πιασετε απ τη μουρη κι αρχισω τα πλοκ να πω οτι υπαρχουν και υπεροχοι γονεις που...
Λατρευουν τα παιδια τους και τα βλεπουν να μεγαλωνουν και ειναι απο διπλα αν χρειαστουν κατι αλλα τα παιδια ειναι μερος της ζωης τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ.
Απλως αυτοι οι γονεις στην Ελλαδα ειδικα ειναι ισχνη μειοψηφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...