Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ισλάμ... η απειλή...

Ας δουμε επι τροχαδην τον χριστιανισμο. Για περιπου τρεις αιωνες μετα την εμφανιση του (μεχρι το 313 με το διαταγμα του Μιλανου) διωχθηκαν οι πιστοι του και για πανω απο χιλια χρονια διωχθηκαν οι διωκτες του (σ ολο τον μεσαιωνα μεχρι την αναγεννηση και πιο περα) Στο μεταξυ εγινε το σχισμα των εκκλησιων (1054) και στο τελος της αναγεννησης το σχισμα της δυτικης χριστιανοσυνης σε καθολικους και προτεσταντες. Τον ουμανισμο της αναγεννησης διαδεχτηκε ο διαφωτισμος για να φτασουμε σημερα μεσα απο αιματηρους αγωνες να εχουμε εμεις οι χριστιανοι τις πιο ανοιχτες κοινωνιες ανα τον κοσμο. Τα μεγαλυτερα ποσοστα αθεϊσμου, αγνωστικισμου κλπ βρισκονται σε χριστιανικα κρατη. Οι γυναικες ζουν ελευθερα και ισοτιμα με τους αντρες (οχι ακομα 100% αλλα σ ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μεσα απο αγωνες δεκαετιων). Οι ομοφυλοφιλοι ζουν ελευθερα και ισοτιμα σ ενα μεγαλο βαθμο με τους ετεροφυλοφιλους (οχι ακομα 100% αλλα σ ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μεσα απο αγωνες δεκαετιων). Τα προβληματα ειναι ακομα πολλα αλλα σε παγκοσμιο επιπεδο οι χριστιανικες κοινωνιες με πρωτες τις προτεσταντικες, δευτερες τις καθολικες και τελευταιες τις ορθοδοξες ειναι κοινωνιες που εχουν διαχωρισει το κρατος απο την εκκλησια και οι πολιτες τους ζουνε σε μεγαλο βαθμο ισοτιμα και ελευθερα.
Οι μουσουλμανικες κοινωνιες ειναι ανελευθερες κοινωνιες και χειροτερευουν ολοενα και περισσοτερο. Η θεση της γυναικας οπως και των ομοφυλοφιλων ειναι ντροπη για την ανθρωποτητα. Δεν υπαρχουν αθεοι ουτε αγνωστικιστες μεταξυ των μουσουλμανων. Κι αν υπαρχουν το ξερουν μονο οι ιδιοι και κανεις αλλος. Αν το μοιραστουν με καποιον θα χασουν τη ζωη τους. Τοσο απλα. Εχω ταξιδεψει στις περισσοτερες μουσουλμανικες χωρες κι εχω εργασθει σε πολλες απ αυτες.
Στις προηγμενες δυτικες χριστιανικες χωρες υπαρχουν μουσουλμανοι, οικονομικοι συνηθως μεταναστες, σε υψηλα ποσοστα εδω και αιωνες. Τα ποσοστα αυτα ανεβαινουν διαρκως και τις τελευταιες δεκαετιες ανησυχητικα ακομα και στις μη προηγμενες χωρες (Ελλαδα, Βουλγαρια κλπ)
Κι εδω αρχιζουν τα προβληματα.
Τι κανουμε;
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να γινουμε πιο φανατικοι χριστιανοι απ οτι ειμαστε και να τους εξολοθρευσουμε.
Κι εμεις ημασταν καποτε σαν αυτους και αλλαξαμε. Ας αλλαξουν κι αυτοι. Αν δεν μπορουν ν αλλαξουν ας μεινουν στις χωρες τους.
Οι δυτικες κοινωνιες ειναι πλεον κοσμικες κοινωνιες, απαλλαγμενες απο θρησκευτικα βαριδια κι ετσι πρεπει να παραμεινουν και να βελτιωνονται ολοενα και περισσοτερο. Δε θα ερθουν οι μουσουλμανοι να μας πανε πισω. Θα τους παμε εμεις μπροστα. Αν δεν θελουν, να φυγουν να γυρισουν στις χωρες τους κι αν οι χωρες τους εχουν ανθρωπιστικη κριση, πολεμο κλπ να βρουν καταφυγιο σε αλλες μουσουλμανικες χωρες που δεν εχουν πολεμο. Οχι στη δυση. Η δυση ηδη εχει δειξει τεραστια ανεκτικοτητα απο κομπλεξ ,διοτι περι κομπλεξ προκειται, και το χει ηδη πληρωσει πολυ ακριβα.
Φτανει.
Αν μπορουν να κρατησουν τη θρησκεια μεσα τους, στην οικογενεια τους και με τους φιλους τους και να ζουν παραλληλα κοσμικη αθρησκη ζωη καλως να ορισουν. Αν δεν μπορουν να φυγουν.
Εμενα μου αρεσει στην Ελλαδα και στον δυτικο κοσμο γενικοτερα να ζουν χριστιανοι, εβραιοι, μουσουλμανοι, βουδιστες, αθεοι, αγνωστικιστες κλπ και να μην καταλαβαινεις τι ειναι ο καθενας απο την εμφανιση του και να μη διαφερει σε τιποτα ο τροπος ζωης κανενος. Αν ειναι εφικτο μακαρι να γινει. Αν δεν ειναι και καποιοι θελουν τις γυναικες τους για παραδειγμα να κυκλοφορουν στον δρομο κουκουλωμενες να φυγουν και να πανε στις χωρες τους.
Να απαλλαχτουν ολες οι δυτικες κοινωνιες απο θρησκευτικα συμβολα. Η κοινωνια, το κρατος πρεπει να ειναι αθρησκα. Οι ενθρησκοι μπορουν να λατρευουν τον θεο τους στις εκκλησιες τους, στα τζαμια τους, στη συναγωγη τους, στο σπιτι τους. Οχι στο σχολειο, στο νοσοκομειο, στο δικαστηριο, στον στρατο.
Απλα πραγματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...