Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ορθοδοξια, μοιρολατρια και το θελημα του Αλλαχ.

Ολοι γνωριζουμε πως συμφωνα με τον Βεμπερ δεν ειναι τυχαιο που οι προτεσταντικες χωρες ειναι οι περισσοτερο αναπτυγμενες οικονομικα και οι κατοικοι τους ευημερουν. Ολα οφειλονται στο δογμα του προκαθορισμου που μεταφραζεται ελευθερα σε "εργασια και χαρα".
Εμεις οι ορθοδοξοι αντιθετως ελαχιστα επεμβαινουμε στις ζωες μας αφου ολα, καλα και κακα, τα θεωρουμε θελημα θεου. Περίπου όπως και οι μουσουλμάνοι.Σ αυτον ακριβως τον λογο οφειλεται και η τεραστια εμπιστοσυνη μας στο κρατος, στον αρχιεπισκοπο, στον πατριαρχη, στον προεδρο κλπ Δεν μπορουμε να διανοηθουμε τις ζωες μας αλλιως, μια υπερτατη αρχη πρεπει παντα να μας κυβερνα, σε μια υπερτατη αρχη πρεπει παντα να εμπιστευομαστε τις τυχες μας.
Γι αυτο ο φιλελευθερισμος στην Ελλαδα ειναι κοκκινο πανι. Μονοι τους οι ανθρωποι θα παρουν τις τυχες τους στα χερια τους; που ακουστηκε αυτο; θα πεσει φωτια να μας καψει. Γι αυτο ο κομμουνισμος αναπτυχθηκε σε ορθοδοξες χωρες. Οι καθολικοι που βρισκονται καπου αναμεσα σε προτεσταντισμο και ορθοδοξια αντεδρασαν (βλ. Πολωνια, Τσεχοσλοβακια, Ουγγαρια κλπ)
Γι αυτο η αριστερη μας κυβερνηση συνυπηρχε τοσο αρμονικα με τους ακροδεξιους. Οσο ηταν αντιπολιτευση ειχε σαν σημαια της, σε πρωτη, πρωτη προτεραιοτητα τον διαχωρισμο εκκλησιας-κρατους. Τωρα αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Γι αυτο και η δεξια που κυβερνησε τοσα χρονια διογκωσε το κρατος. Το ιδιο εκανε και η κεντροαριστερα (αν μπορει ετσι να χαρακτηρισθει το ΠΑΣΟΚ)
Γι αυτο εχει μαλλιασει η γλωσσα μου χρονια τωρα για τον διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας. Αν γινει εχουμε ελπιδα, αν δε γινει θα μαστε αιωνιως ο τελευταιος τροχος της αμαξης της Δυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...