Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Το συνδρομο του Εφιαλτη η αλλιως η βαθεια αντικοινωνικοτητα του νεοελληνα.

Θα το πω με δυο παραδειγματα.
Εσυ ο κοινωνικα ευαισθητος.
1. Περπατας στον δρομο και βλεπεις παρκαρισμενο αυτοκινητο στη ραμπα για τους αναπηρους, τι κανεις; τηλεφωνεις στην τροχαια; οχι, αντ αυτου μπαινεις στο φβ και βριζεις τους κοινωνικα αναλγητους. Γιατι; για να μη σε πουν καρφι.
2. Εργαζεσαι στο δημοσιο. Εισαι συνεπης, υπευθυνος και κανεις σωστα την δουλεια σου. Ενας συναδελφος σου λουφαρει, κλεβει, φερεται ασχημα, δεν κανει καλα την δουλεια του. Θα τον καταγγειλεις στα αρμοδια οργανα; οχι, αντ αυτου θα τον κουτσομπολευεις στα κρυφα με τους υπολοιπους ευσυνειδητους συναδελφους σου. Γιατι; για να μη σε πουν καρφι.
Δεν εισαι καρφι οταν φροντιζεις για την ευρυθμη λειτουργια της κοινωνιας τουναντιον εισαι αντικοινωνικο στοιχειο οταν δεν καταγγελεις τους παραβατες.
Στο πρωτο παραδειγμα ενας μαλακας θα ταλαιπωρησει εναν ανημπορο συμπολιτη σου. Στην δευτερη περιπτωση ο ιδιος μαλακας κατεχει μια θεση εργασιας που δε την τιμα την ωρα που υπαρχουν χιλιαδες ικανοι και αξιοι συμπολιτες σου που ειναι ανεργοι.
Απλα μαθηματα αρμονικης κοινωνικης συμβιωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...