Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μάθημα ελληνικών...

Εδώ και λίγο καιρό μαθαίνω ελληνικά σε ένα φίλο μου άραβα κι αυτός μου μαθαίνει αραβικά. Η μέθοδος που ακολουθώ είναι φυσικά μια αυτοσχέδια δική μου μέθοδος διότι δεν είμαι φιλόλογος καθηγητής ελληνικών ούτε σκοπεύω να γίνω.
Του μαθαίνω ελληνικά μέσα από τους στίχους των τραγουδιών και με την ευκαιρία του μαθαίνω την ελληνική ιστορία. Σε κάθε μάθημα παίρνουμε ένα τραγούδι και μέσα από τους στίχους κάνουμε γραμματική και συντακτικό. Έτσι είναι πιο εύκολο και πιο ευχάριστο.
Άλλο όμως θέλω να πω.
Θέλω να μάθει την Ελλάδα και τους Έλληνες γι αυτό σε πρώτη φάση δε μ ενδιαφέρει καθόλου να του μάθω τον Κολοκοτρώνη και τον Βενιζέλο. Θέλω να μάθει την τέχνη και την κουλτούρα του τόπου πρώτα. Γι αυτό σε κάθε μάθημα μελετάμε μια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και σημαίνει πολλά για τον κάθε Έλληνα.
Έχουμε κάνει την Μελίνα, τον Νταλάρα, τον Τσιτσάνη, την Βουγιουκλάκη, τον Χατζιδάκι... και θα κάνουμε όλους όσους έχουν σφραγίσει την Ελλάδα του σήμερα που αγαπώ και λατρεύω με όλα τα καλά και τα κακά της.
Το σήμερα έχει σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...