Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ταλιμπανιστάν


Με ρωτουν πως συνδεω την θρησκοληψια με την καταντια της χωρας.
Απαντω:
Ειναι πολυ απλο... οταν ενας ολοκληρος λαος μοιρολατρει ολη την ωρα και εναποθετει τις ελπιδες του στον θεο και την παναγια παραιτειται... γι αυτο δεν θα βρειτε πιο παραιτημενο λαο απο τους Ελληνες παρα μονο σε μουσουλμανικες χωρες... ειναι δυνατον να παει ετσι μπροστα ενας λαος που ολη την ωρα λεει "εχει ο θεος" και "αν θελει ο θεος" και που περιμένει να κάνει κάποιο θαύμα η παναγία;
Οι λαοι που πανε μπροστα και ευημερουν και εχουν ευτυχισμενους κατοικους ειναι οι λαοι που παιρνουν τις ζωες τους στα χερια τους, που δεν περιμενουν τιποτα απο κανεναν θεο και καμια παναγια...
Δηλαδη δεν ξερω αν το χετε καταλαβει, αν το χετε συνειδητοποιησει αλλα ειμαστε η μοναδικη χωρα του χριστιανικου κοσμου (ας το θεσω ετσι) που κανουμε τετοιες υπερβολες και τετοια καραγκιοζιλικια.
Ολη η Ευρωπη, ολη η Αμερικη βορεια και νοτια, ενα μεγαλο μερος της Ασιας (Ρωσια κυριως), η Αυστραλια και Ωκεανια κι ενα μικρο μερος της Αφρικης αποτελουνται απο χριστιανικες χωρες.
Ε δε κανουν ετσι... πουθενα στον κοσμο δεν κανουν ετσι.
Αυτο βεβαια μπορει να σας κανει περηφανους οσο περηφανους σας ειχε κανει το "ειμαστε εθνος αναδελφον" αλλα την ηλιθια περηφανεια σας την πληρωνουμε ολοι.
Σε καμια αλλη χριστιανικη χωρα δε γιορταζουν ονομαστικες γιορτες με τη μανια και το παθος που τις γιορταζουν εδω. ΣΕ ΚΑΜΙΑ. Πουθενα στον κοσμο δε γινεται ο κακος χαμος στα ταιμλαιν των ανθρωπων καθε πασχα, δεκαπενταυγουστο και χριστουγενα. ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
Εζησα τρεις μηνες στην καλιφορνια. Ειναι ισως η πολιτεια με τους περισσοτερους αγιους στις ονομασιες των πολεων (απ το σαν ντιεγκο μεχρι το σαν φραντσισκο μετρησα καμια εικοσαρια). Μεχρι εκει ομως. Πουθενα αλλου δεν συναντας θρησκευτικοτητα στην καθημερινοτητα των ανθρωπων. Στο διαστημα που ημουν εκει εζησα τρεις μεγαλες γιορτες τυπου πανηγυρια. Καμια δε συνδεεται με αγιους και τετοια. Η πρωτη ηταν για το θερινο ηλιοστασιο, η δευτερη για την 4η Ιουλιου και η τριτη ονομαζονταν "παλιες ισπανικες μερες".
Ειμαστε η μονη χωρα της χριστιανοσυνης που δεν εχουμε χωρισει το κρατος απ την εκκλησια. Ειμαστε η μονη χωρα της χριστιανοσυνης που το συνταγμα μας ξεκιναει με τη φραση "Εις τ ονομα της αγιας ομοουσιου και αδιαιρετου τριαδος".
Ειμαστε οι ταλιμπαν της χριστιανοσυνης που ομοιους μας θα βρειτε μονο σε αντιστοιχους των μουσουλμανων.
Δε ξερω ποσο περηφανους σας κανουν εσας ολα αυτα εμενα παντως με κανουν και ντρεπομαι και κυριως με κανουν και απελπίζομαι.
Ειδικα οταν αναλογιζομαι πως αυτη η θρησκευτικη αποβλακωση ευθυνεται για την καταντια της χωρας μου. (παρατηρηστε γυρω σας και θα δειτε πως οσο πιο δυστυχισμενος ειναι ενας λαος τοσο πιο θρησκοληπτοι ειναι οι κατοικοι του... στις χωρες που οι λαοι ευημερουν και οι κατοικοι ειναι ευτυχισμενοι κανεις δεν ασχολειται με θρησκευτικα ζητηματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...