Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Το Ιαπωνικό Θαύμα

Η Ιαπωνία όταν επιτέθηκε στις Η.Π.Α. με τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ έκανε τον πρόεδρο Ρούσβελτ την άλλη κιόλας μέρα να δηλώσει "θα τους αναγκάσουμε να παραδοθούν χωρίς όρους". Ας μην ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν δεχθεί ποτέ άλλη επίθεση στο έδαφός τους παρά μόνο αυτήν και εκείνην της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι αμερικάνοι πράγματι τους αποδεκάτισαν. Οι Ιάπωνες έχαναν σε όλες τις μάχες και οι στρατηγοί τους αποφάσισαν να παραδοθούν με όρους αλλά οι αμερικάνοι δε δέχτηκαν να ακούσουν κανέναν όρο. Έτσι έφτασαν να ρίξουν την βόμβα στην Χιροσίμα. Οι Ιάπωνες στρατηγοί έθεσαν μόνο έναν όρο "να συνεχίσει να λατρεύεται ο αυτοκράτορας τους ως Θεός". Οι Αμερικάνοι και πάλι αρνήθηκαν και έριξαν τη βόμβα στο Ναγκασάκι. Τότε αναγκάστηκε να επέμβει ο ίδιος ο Ιάπωνας αυτοκράτορας και να δηλώσει παράδοση άνευ όρων.
Η Ιαπωνία για πέντε ολόκληρα χρόνια κυβερνήθηκε από τους αμερικάνους. Ο πρώτος νόμος που ψήφισαν και έθεσαν σε εφαρμογή οι αμερικάνοι προκειμένου να τους ταπεινώσουν ολοκληρωτικά ήταν η κατάργηση της λατρείας του Αυτοκράτορα. Στη συνέχεια οι δυνάμεις κατοχής των αμερικάνων βοήθησαν την χώρα που μόλις είχαν καταστρέψει να ορθοποδήσει και πράγματι μέσα σε μόλις δέκα χρόνια η Ιαπωνία κατάφερε να γίνει μια μεγάλη οικονομική, και όχι μόνο, δύναμη αλλά και ο πιστότερος σύμμαχος των αμερικάνων.
Έτσι κάνουν οι σοβαροί λαοί.
Κοιτάζουν μπροστά κι όχι πίσω.
Έτσι κάνουν οι σοβαροί κυβερνήτες που αγαπούν τον λαό και την χώρα τους και θέλουν την πρόοδο και την ευημερία του λαού τους.Κοιτάζουν μπροστά και όχι πίσω.
Εμείς εδώ ζητάμε αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων και αναγνώριση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Κοιτάμε μονίμως πίσω γι αυτό θεωρούμαστε από τους πιο δυστυχισμένους λαούς του κόσμου.
Όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει την γειτονική χώρα ως Μακεδονία όχι επειδή μας μισεί αλλά επειδή μας θεωρεί ηλίθιους και φασίστες που δεν αφήνουμε ελεύθερο έναν λαό να ονομαστεί όπως θέλει και που ασχολούμαστε με βλακείες διότι ναι, βλακεία είναι αυτά όλα... δεν είναι πατριωτισμός είναι ηλιθιότητα.
Η Ιαπωνία έδωσε το παράδειγμα.. ας την μιμηθούμε... αυτοί είναι αληθινοί πατριώτες και αγαπούν αληθινά την χώρα τους... ας τους μοιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...