Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ 

(δεν ήμουν μπροστά αλλά βάζω στοίχημα με όποιον θέλει ότι έγινε)


Μέρκελ: Και γιατί δεν διαχωρίζεις το κράτος από την εκκλησία; ήταν προεκλογική σου δέσμευση. Φορολογώντας την εκκλησιαστική περιουσία και αφήνοντας την εκκλησία να πληρώνει εκείνη τους υπαλλήλους της, ιερείς κλπ θα βγουν τα χρήματα χωρίς να επιβαρύνεις τον λαό με επί πλέον φόρους.
Τσίπρας: Χάζεψες; ποιος τολμάει να τα βάλει με την εκκλησία; θα κατεβάσουν όλο τον λαό με τα λάβαρα στους δρόμους και θα χυθεί αίμα.
Μέρκελ: Μα αυτό που λέω είναι προς το συμφέρον του λαού.
Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει το συμφέρον του.
Μέρκελ: ΟΚ τότε κόψε τα προνόμια των συνδικαλιστών, απόλυσε όλους τους επίορκους του δημοσίου, κόψε τα επιδόματα, τους παχουλούς μισθούς και συντάξεις.
Τσίπρας: Και ποιος τολμάει να τα βάλει με τους συνδικαλιστές του δημοσίου; Θα κατεβάσουν τον  λαό στον δρόμο, θα κάψουν όλη τη χώρα και θα γίνει εμφύλιος.
Μέρκελ: Ε τότε δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να βάλεις κι άλλους φόρους στον λαό. Και δεν φοβάσαι μην ξεσηκωθεί ο λαός και κατέβει στους δρόμους;
Τσίπρας: Ο λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ αν δεν υπάρχει κάποιος για να τον ξεσηκώσει. Γι αυτό φροντίζω να τα χω καλά με όσους έχουν την δύναμη και την επιρροή στον λαό ώστε να μπορούν να τον ξεσηκώνουν κι έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Μέρκελ: Είσαι μεγάλος ηγέτης.
Τσίπρας: Το κατάλαβες επιτέλους.
Μέρκελ: Σ αγαπώ.
Τσίπρας: Εεεε, χμ, τι λέγαμε; τα παιδιά; η οικογένεια; στο σπίτι όλοι καλά;

Ποιος βάζει στοίχημα ότι ο διάλογος έγινε έτσι ακριβώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...