Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Προς Κύριον Πρωθυπουργόν
Ενταύθα
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Τώρα που σας έπιασε κωλοπιλάλα για τα αυθαίρετα επιστρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις διότι ως γνωρίζετε έχω ευαισθησία στο θέμα.
1. Όποιος χτίζει αυθαίρετο και αποφασίζεται η κατεδάφισή του θα πρέπει να πληρώνει εκτός από το πρόστιμο και όλα τα έξοδα της κατεδάφισης μέχρις αποκαταστάσεως του φυσικού τοπίου ως είχε πριν από την παράβαση.
2. Δώστε ένα τέλος επιτέλους στις μεσοτοιχίες που χάσκουν για χρόνια επειδή μπορεί να χτιστεί κάποτε το διπλανό οικόπεδο. Απαγορέψτε τις μεσοτοιχίες. Ή θα χτίζεται ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο ή αν χτίζεται ένα μεμονωμένο οικόπεδο να χτίζεται με προσόψεις προς κάθε κατεύθνση. Οι μεσοτοιχίες καθιστούν τις ελληνικές πόλεις τις ασχημότερες της Ευρώπης.
3. Ολοκληρώστε επιτέλους το κτηματολόγιο.
4. Δώστε προτεραιότητα στις εισόδους και εξόδους των πόλεων. Όλες οι ελληνικές πόλεις μηδεμιάς εξαιρουμένης είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο όταν μπαίνεις ή όταν βγαίνεις. Πήγα μια φίλη μου από την Αμερική τις προάλλες να δει το Ναύπλιο, της το παίνευα σε όλη την διαδρομή και όταν μπήκαμε στην πόλη με κοίταζε νομίζοντας ότι της έκανα πλάκα από το μαύρο χάλι που αντικρύζαμε γύρω μας.
5. Δε θέλω να σας προσβάλλω αλλά επειδή ξέρω τι προχειράντζες είστε σας προτείνω να αντιγράψτε την νομοθεσία της Τουρκίας. Η Τουρκία ήταν χειρότερη από την Ελλάδα σ αυτόν τον τομέα και μέσα σε 10 χρόνια έχει γίνει αγνώριστη. Εφαρμόστε την νομοθεσία τους κατά γράμμα.
6. Οι πολεοδομίες είναι το άντρο της διαφθοράς. Ξηλώστε τους επίορκους και αντικαταστήστε τους με νέο αίμα με φαντασία και όρεξη για δουλειά.
7. Φτιάξτε έναν νόμο για τις στέγες και τις ταράτσες. Ανεβαίνουν οι ξένοι στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη και τρομάζουν με το τέρας που βλέπουν γύρω τους. Μη βλέπετε εμάς που το χουμε συνηθίσει. ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΕΣ.
8. Η κάθετη ανάπτυξη είναι δείγμα ευμάρειας και ευημερίας. Αφήστε να χτιστούν μερικοί ουρανοξύστες. Δε πειράζει που είστε αριστεροί (έκλαψα) κι ο Στάλιν είχε χτίσει τις εφτά αδελφές!
9. Όλη η χώρα είναι τουριστικός προορισμός. Δε μπορεί να μένουν στα μπετά χρόνια ολόκληρα οικοδομές επειδή ο άλλος δεν έχει λεφτά να τις τελειώσει. Ας μην τις άρχιζε. Όποιος ξεκινάει να χτίζει θα πρέπει να τελειώνει μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλιώς τα πρόστιμα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά.
10. Και τέλος φτιάξτε ένα υπερ-υπουργείο, ένα πρώτο τη ταξη υπουργείο, που να συγκεντρώνει όλες αυτές τις αρμοδιότητες και να ονομάζεται "Υπουργείο Ομορφιάς" διότι μόνον η ομορφιά μπορεί να μας σώσει.
Διατελώ μεθ' υπολήψεως.
Δικός σας,
Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...