Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Μακαρόνια...

Παγκοσμια μερα ζυμαρικων σημερα κι επειδη η κριση που περναμε ειναι πρωτιστως "αισθητικου τυπου" να μερικοι απλοι κανονες που θα μας αναβαθμισουν αισθητικα στον τροπο που τα μαγειρευουμε και τα τρωμε.
1. Τα ζυμαρικα ειναι φαγητο της ωρας. Δεν τα βαζουμε στο ψυγειο για να τα φαμε αργοτερα η την επομενη. Στο ψυγειο βαζουμε την σαλτσα αν περισσέψει και την ξαναζεσταινουμε αλλα οχι τα μακαρονια (τα οποια αλλωστε μ εναν βραστηρα ειναι ετοιμα σε 10 το πολυ λεπτα)
2. Τα σπαγγετι τα ριχνουμε ολοκληρα στην κατσαρολα και δεν τα σπαμε. Και φυσικα τα τρωμε μονο με πιρούνι ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙ (εχει μαλλιασει η γλωσσα μου) Γι αυτό δεν τα σπάμε. Για να γυρίζουν στο πιρούνι.
3. Τα ζυμαρικα θελουν πολυ νερο για να βρασουν και δεν τα πολυβραζουμε, πρεπει να "κρατανε" (ετσι δεν παχαινουν)
4. Δεν ζεματαμε βουτυρα, λαδια κλπ Οταν βρασουν τα στραγγιζουμε (ελαφρα, να μεινει πανω τους υγρασια) απλως και τα ξαναριχνουμε στην κατσαρολα περιχυνοντας αμεσως την σαλτσα (την οποια σαλτσα ασπρη ή κοκκινη απο τις δεκαδες που υπαρχουν ή ενα κομματι σκετο βουτυρο που θα λιωσει απο την θερμοτητα των ζυμαρικων... αυτα τα "ασπρα" με σκετο βουτυρο ειναι τα αγαπημενα μου).
Μπορουμε αν θελουμε να ριξουμε την μιση σαλτσα στην κατσαρολα και λιγο τριμμενο τυρι και ν ανακατεψουμε και μετα επι πλεον σαλτσα στα πιατα και επι πλεον τυρι.
5. Δεν τα ξεπλενουμε με κρυο νερο οταν βρασουν ουτε ριχνουμε κρυο νερο την ωρα που τα στραγγιζουμε (ναι, το χω δει να συμβαινει κι αυτο)
6. Οταν πηγαινουμε σ ενα ιταλικο εστιατοριο κανουμε το τεστ της καρμποναρας. Ανοιγουμε το μενου και βρισκουμε την καρμποναρα. Αν γραφει οτι βαζουν μεσα ειτε μπεικον, ειτε ζαμπον, ειτε κρεμα γαλακτος ειτε μανιταρια σηκωνομαστε και φευγουμε αμεσως. Αν γραφει οτι εχει μεσα αυγο, παντσετα (γκουαντσαλε ακομα καλυτερα) και πεκορινο ειναι καλο και θα το διαπιστωσουμε μολις ερθουν τα πιατα.
7. Στα μακαρόνια με τόνο, και με θαλασσινά γενικώς, δε βάζουμε τυρί. 
8. Δεν βάζουμε τυρί επίσης στην αγαπημένη μου μακαρονάδα με σκόρδο, λάδι και κόκκινη καυτερή πιπεριά.
9. Μπορούμε αν θέλουμε αντί να ρίξουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα να πάρουμε τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα (με τσιμπήδα αν είναι σπαγγέτι) από την κατσαρόλα και να τα ρίξουμε στο τηγάνι με την σάλτσα, να τ ανακατέψουμε και να τα σερβίρουμε από κει στο πιάτο.
10. Ζυμαρικα μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ αφού υπάρχουν τόσα πολλά είδη που σε συνδυασμό με τις δεκάδες σάλτσες που υπάρχουν μπορεί να είναι πάνω από 730 (365+365). Δύο για κάθε μέρα του χρόνου δηλαδή μια το μεσημέρι και μία το βράδυ!
Οποιος τα κανει αυτα ηδη, ειναι φιλος μου.
Οποιος δεν τα κανει αλλα θα τα κανει απο δω και περα θα γινει φιλος μου μολις τα κανει.
Οποιος δεν τα κανει και ουτε θ αρχισει να τα κανει αλλα θα αγνοησει τις οδηγιες μου θα φαει πλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...