Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Η Μοναδικότητά μας...

Προτού παρατήσω την Ιατρική πρόλαβα κι έμαθα μερικά πολύ ωραία πράγματα.
Όταν μελετούσαμε την δομή και την λειτουργία του DNA η μαγεια του φαινομενου της ζωης με ειχε συνεπάρει με τον θαυμαστης τελειοτητας και ακρίβειας μηχανισμό τής αντιγραφης του κωδικα των στοιχειων.
Τελειοτητα; ακριβεια; χμ, οχι ακριβως.
Δεν θα ξεχασω ποτε την εντυπωση που μου προκαλεσε το RNA. Το RNA εχει πολλες μορφες και ο ρολος του ειναι να αντιγραφει ακριβως την γεννετικη πληροφορια που διαβαζει στο DNA. Ένα RNA λοιπον διαβαζει, ενα αλλο κουβαλαει αμινοξεα για να συνθεσει την ελικα του DNA που αντιγραφει το πρωτο, ενα τριτο ξαναπερναει για να ελέγξει αν η αντιγραφη εγινε σωστα, ενα τεταρτο περναει για να διρθωσει τυχον λαθη και παρ όλα αυτά πολύ συχνά κατι ξεφευγει και εχουμε τις μεταλλάξεις αφού η πληροφορία δεν αντιγράφεται πάντα σωστά.
To the point...
Ας ειμαστε ευγνώμονες στα λάθη μας αντι να αυτομαστιγωνόμαστε γι αυτά. Χάρη σ' αυτά είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα. Χάρη σ αυτά είμαστε ξεχωριστοί και μοναδικοί και... ειδικά για μας στο θέατρο...
... αυτό ακριβώς είναι το ταλέντο μας (αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε).
Στο θέατρο σημασία δεν έχει αν αυτό που κάνεις είναι καλό ή όχι αλλά ότι κανείς μα κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να το κάνει όπως εσύ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό θα γίνεις ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός του κόσμου. Αλλά δεν είναι εύκολο ούτε απλό. Θέλει αρχίδια για να πάρεις την ευθύνη του εαυτού σου πάνω σου και να μεγαλουργήσεις και να διαπρέψεις.

Κουνήσου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...