Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Περι ταλεντου...

Ταλεντο ειναι αυτο που κανει καποιον να παει σε μια σχολη θεατρου κι οχι σε μια σχολη κομμωτικης η σε μια σχολη κομπιουτερ...
τα υπολοιπα ειναι δουλεια του δασκαλου...
δε φταιει ο μαθητης αν ο δασκαλος δεν ξερει να βγαλει απο μεσα του το ταλεντο του που τον οδηγησε στη σχολη. Ο δασκαλος φταει.Καθε φορα που δεν λειτουργει ενα παιδι ας ψαξουμε να βρουμε τι φταιει σε μας, τι δεν κανουμε καλα ωστε να το διορθωσουμε για να βελτιωθουμε κι εμεις αντι να βαφτιζουμε τον καθενα που δεν τα καταφερνει, αταλαντο ενω στην πραγματικοτητα οι αληθινοι αταλαντοι ειμαστε εμεις οι δασκαλοι του.
Το ταλέντο των ηθοποιών δεν ειναι τιποτε άλλο απο μια φτηνή επινόηση ατάλαντων δασκάλων που για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια τους ρίχνουν την ευθύνη στον μαθητή κι όχι στον εαυτό τους.
Κι αν δεν σας αρέσει να τ ακούτε από μένα... ορίστε... διά στόματος Viola Spolin... μια από τις σουδαιότερες δασκάλες θεάτρου παγκοσμίως... το συστημα της διδασκεται στις καλυτερες δραματικες σχολες του πλανητη:
"Everyone can act. Anyone who wishes to, can play in the theater and learn to become stageworthy. We learn through experience and experiencing, and no one teaches anyone anything. . . . ‘Talent’ or ‘lack of talent’ has little to do with it.”
Δεν υπάρχουν ατάλαντοι ηθοποιοί υπάρχουν ατάλαντοι δάσκαλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...