Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

"Ζουμε στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου" λεει το σλογκαν.

Πετυχαινει δυο πραγματα μ αυτον τον τροπο.
Απο τη μια κανει τους ξενους να γελανε ειρωνικα οταν το ακουνε κι απο την αλλη τους Ελληνες να ζουν με ψευδαισθησεις. Ας αφησουμε τους πρωτους κι ας δουμε τι γινεται με τους δευτερους.
Η φωτογραφια ειναι απο την Αθηνα αλλα αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα ολων των ελληνικων πολεων. Ακομα και τα Χανια και το Ναυπλιο που εχουν ενα ομορφο κομματι και οι δυο πολεις, στο υπολοιπο τους ετσι εναι ακριβως.
"Καλημερα στο ομορφο Αργος" λενε οι παρουσιαστες μιας εκπομπης στην τηλεοραση. Ποιον κοροιδευουν; Ολους μας.
Μεγαλωμενοι μεσα στα ψεμματα (βλ. και την ιστορια μας) και στην ασχημια δεν προκειται ποτε να βελτιωθουμε σε κανεναν τομεα. Γι αυτο το εγκλημα αυτο που ξεκινησε στις δεκαετιες του '50 και του '60 συνεχιζεται μεχρι σημερα. Κανενα κομμα, ΚΑΝΕΝΑ, δεν εχει ποτέ στα σχεδια του ενα προγραμμα για να κανει κατι γι αυτην την κατασταση. ΚΑΝΕΝΑ.
Καταλαβατε τωρα γιατι επιμενω πως δεν υπαρχουν πνευματικοι ανθρωποι σ αυτην την χωρα; δεν υπηρξαν ποτε. Ουτε πνευματικοι ανθρωποι, ουτε καλλιτεχνες, ουτε δημοσιογραφοι, ουτε πολιτικοι. Αν υπηρχαν ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Αν λυθει αυτο θα λυθουν σιγα σιγα και ολα τα αλλα προβληματα της χωρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μνημειο του αγνωστου εργατη.... Νομιζω πως πρεπει να το φτιαξουμε καπου και να καταθετουμε στεφανια με την ιδια συγκινηση και παρρησι...